Šajā uzdevumā kļūdījās 77% risinātāju. Kura krūzīte piepildīsies pirmā?

Uzdevums patiesībā ir ļoti vienkāršs. Lai to atrisinātu, jums ir nedaudz jāiedziļinās.

Mēģiniet izdomāt, kurā tasītē vispirms tiks piepildīta ar kafiju.

Kādu rezultātu saņēmāt? Kura tasīte piepildīsies pirmā? Krūzītes speciāli numurēju, lai varētu salīdzināt savu atbildi ar citu respondentu atbilžu statistiku.

Kāds jums ir rezultāts? Kura krūzīte piepildīsies pirmā? Es speciāli saskaitīju tasītes, lai jūs varētu salīdzināt savu atbildi ar citu respondentu atbilžu statistiku.

46% aptaujāto bija pārliecināti, ka pirmā tiks piepildīta pirmā krūzīte. Ja jūs atbildējāt tāpat, tad jūs domājat kā vairākums, bet neesat pietiekami uzmanīgs, jo tā ir nepareiza atbilde. Lieta tāda, ka pa caurulīti, kas ved uz pirmo krūzīti, šķidrums neies, jo tas ir lodēts pie ieejas.

Lasi vēl: Iegādājieties loterijas biļeti: Tamāra Globa nosaukusi gada nogales galvenos veiksminiekus

28% šo uzdevumu risinātāju bija pārliecināti, ka pirmā tiks aizpildīta otrā krūzīte. Un tā atkal ir nepareiza atbilde. Arī caurulīte, kas ved uz otro tasi, ir aizlodēta, bet ne uz ieeju, bet uz izeju, proti, šķidrums vienkārši neizlīs krūzītē no caurulītes.

23% atbildējuši, ka pirmā tiks aizpildīta trešā tasīte. Un tas ir… Pareizā atbilde. Tā ir vienīgā tasīte, kurā vispār nonāks šķidrums, jo pie ceturtās tasītes vadītājas caurulītes arī ir aizlodēta ieeja.

Lasi vēl: Tamāra Globa pastāsta, kura zodiaka zīme 2024. gadā saņems vēl nebijušu veiksmi: nauda plūdīs kā upe

Lai gan uzdevums nav sarežģīts, mazāk nekā ceturtā daļa atrod ar pirmo reizi pareizo atbildi. Un, starp citu, ja visas caurulītes būtu atvērtas, trešā tase piepildītos ar pēdējo, bet pirmā — ar pirmo. Proti, vairākuma kļūda banālā neuzmanība, par kuru mums tik ļoti patīk lamāt bērnus. Bērnus lamājam, bet aiz sevis nepamanām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment